neljapäev, 25. jaanuar 2018

Jaanuari e-külalistunnid

10. jaanuar
Martna Põhikooli V, VI ja VII klasside õpilased vaatasid ja kuulasid huviga meie peaminister Jüri Ratase arutelu teemal "Meie e-Eesti". Nutivahendite ja äppide kasutamine on tänapäeval õpilastel igapäevane ning teemakohased plakatid valmisid kiirelt. Esitleti ja põhjendati oma valikuid ning kokkuvõtteks koguneti ühisele pildile.
11. jaanuar
Tunni teema: Kuidas areneb edasi nutitelefon?
Õpilased said tunnis kõigepealt lühikese ülevaate telefoni ajaloost. Seejärel mängiti nutiviktoriini Quizizze keskkonnas ning täideti ära ka küsitlus kõige enam kasutatavatest äppidest Answergardenis. Külalisõpetajaks oli sel korral tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa, kes jagas põnevat infot nutitelefonide edasise saatuse kohta. Õpilased kuulasid teda suure huviga. Hiljem jätkus tund aruteluga, kui palju õpilased veedavad aega oma nutiseadmetes, mida nad seal teevad ning milliseid äppe selleks kasutavad. 

12. jaanuar
Martna Põhikooli 7.-9. klassi õpilased osalesid  ulmekirjaniku Kaido Tiigisooni e-tunnis: Kuhu võib areneda tehnoloogia?
Loengule eelnevalt arutleti teemal, mis võiks olla meie 150 aastat tagasi elanud esivanemate jaoks ulme tänasel päeval. Nimekiri sai muljetavaldav.
Loeng oli väga huvitav, inspireeriv ja andis õpilastele kuni tunni lõpuni aruteluks ainet. 



Täname  korraldajaid.


Kommentaare ei ole: